logo Fotorama
Home Contact Fine art scan Fine art print DigigraphieMontage & afwerkingBestanden aanleveren stART
Fotorama
  stART
pijl naar boven

stARTISTS

Aaron Lapeirre
stART van 22 oktober tot 11 december 2016

Wilhelmstrasse, 2014, Aaron Lapeirre, 2014
Aaron Lapeirre
Wilhelmstrasse, 2014
Pigment Print op Epson Traditional Photo Paper gemonteerd op Dibond, 85x107cm

Voor zijn reeks Wall Sights heeft Aaron Lapeirre (BE Kortrijk, 1986) het pad van de Berlijnse muur gevolgd op zoek naar het veranderde landschap na een historische ingreep als het opzetten van de grens tussen Oost- en West-Duitsland. Wat heeft de scheiding met het landschap gedaan? Zijn er nog sporen van de muur te vinden, andere dan de toeristische attracties?

Hij ging op zoek naar de dagdagelijkse beelden die we waarschijnlijk niet onmiddellijk associƫren met de Berlijnse muur. Het zijn beelden die een half decennia geleden niet bestonden, maar die we vandaag als normaal ervaren. Hij heeft standpunten genomen waarin het landschap primeert op de mens, ook al hebben sommige foto's een dieper liggende menselijke tragedie achter het beeld. Deze achterliggende gedachte had een grote invloed op zijn manier van fotograferen. Door het gebruik van een analoge middenformaat camera, kon er niet snel gewerkt worden. Ieder standpunt vereiste een zorgvuldige overweging waarin hij geen onderscheid maakte tussen het kijken naar oost of west.

Met deze reportage wil Lapeirre vooral laten zien welke littekens zo een enorme ingreep heeft nagelaten, maar ook hoe de stad zich heeft hersteld na het vallen van de muur.

Courtesy Aaron Lapeirre
www.aaronlapeirre.com