logo Fotorama
Home Contact Fine art scan Fine art print DigigraphieMontage & afwerkingBestanden aanleveren stART
Fotorama
  stART
pijl naar boven

stARTISTS

Adam Leech
stART van 16 januari tot 4 maart 2012

nterior with Window #3, 2011 by Adam LeechAdam Leech
Interior with Window #3, 2011
Oil on Canvas, 150x100cm

Adam Leech (°1973), geboren in Chicago, USA, woont en werkt sinds enkele jaren in Brussel.
Hij verdiept zich in zijn schilderkunst waarbij hij een andere picturale ruimte suggereert. Hij trekt de bezoeker erin mee en biedt bijgevolg een andere werkelijkheid “achter” het canvas.
Licht is belangrijk, er heerst een duidelijk verschil tussen het natuurlijk licht en de intimiteit van de huiselijke taferelen.

Adam Leech wil de bezoeker bijna dwingen om een positie in te nemen van zijn/haar persoonlijke voorkeur ten opzichte van het schilderij.
Hij biedt de bezoeker slechts 2 mogelijkheden aan : ofwel super goed (rozeblaadjes) ofwel barslecht (dogshit). Deze 2 objecten zijn beschikbaar voor de bezoeker
om voor het schilderij te leggen en zo zijn/haar gevoel voor het werk duidelijk te maken.
Deze extremen in keuzes vindt Adam Leech intrigrerend, want voor hem kan een schilderij noch perfect noch volledig mislukt zijn.
In zijn video 'Speech Bubble’, waarmee hij in 2009 de 1e prijs won op de German Film Awards, vermelde hij ook al “…champagne today, shit tomorrow…”.
Zijn posititie als kunstenaar en de positie die de toeschouwer inneemt, is gelijk aan de verteller/acteur in zijn video’s ten opzichte van de preceptor.

Courtesy Adam Leech & Hoet Bekaert Gallery, Gent

http://adamleech.net
http://adamleech.net/works/speech-bubble/
www.iets.be