logo Fotorama
Home Contact Fine art scan Fine art print DigigraphieMontage & afwerkingBestanden aanleveren stART
Fotorama
  stART
pijl naar boven

stARTISTS

Ann-Sophie Deproost
stART van 8 januari tot 18 maart 2016

GE.K, Ann-Sophie Deproost, 2016Ann-Sophie Deproost
GE.K, 2016
Lightbox, 57x87cm

Ann-Sophie Deproost (°1989, Brugge, woont en werkt in Gent) staat met haar fotografie stil bij dagelijksheid. Ze is gefascineerd door 'zijn', in tijd en ruimte. Hoe verhoudt men zich tot de ander, zichzelf en de wereld om ons heen? Wat is werkelijkheid, waar begint ze, waar knapt ze af? Waar worden we misleid en kijken we naar een reflectie? Via beelden, filosofeert ze over het dagelijkse leven en heeft hierbij aandacht voor het meta-niveau van beelden.

Haar werk ontstaat tijdens wandelingen. Het onderweg zijn staat letterlijk voor het spenderen van tijd in het 'nu', voor het bewust worden van de wereld. De camera is een perceptie-middel dat momenten vastlegt waarin het denken en de wereld samenvallen.
Ze wisselt constant tussen analoge en digitale fotografie en tast de grens af met andere media zoals tekenkunst en video. Ze experimenteert ook met verschillende dragers en belichting.

Het werk dat getoond wordt in stART werd specifiek voor deze setting gemaakt.
De installatie staat stil bij het raam als paradoxaal perceptiemiddel. Het raam stelt je in staat om in één blik 3 aanzichten in één beeld te aanschouwen: voor, achter en een diepere doorkijk in een ruimte die zich achter het raam bevindt. het spel van reflectie en doorkijken werpt hierdoor een breder beeld op de werkelijkheid.

www.annsophiedeproost.com