logo Fotorama
Home Contact Fine art scan Fine art print DigigraphieMontage & afwerkingBestanden aanleveren stART
Fotorama
  stART
pijl naar boven

stARTISTS

Robin Vermeersch
stART van 9 mei tot 4 juli 2014

Random II, 2013 by Robin Vermeersch

Robin Vermeersch
Rondom II, 2013
Pencil & Colorpencil on paper
110x71 cm

Het werk van Robin Vermeersch (°1977) oogt voor wat media betreft zeer divers : sculptuur, installatie, schilderijen, tekeningen en mixed media. Inhoudelijk kruisen deze media elkaar en vormt het ene medium het vervolg of uitgangspunt voor het andere.
In zijn oeuvre vertrekt hij vooral van organische natuurelementen die hij herwerkt tot nieuwe, vaak amorfe beelden. Deze beelden verwijzen naar een 'andere realiteit', kleine deeltjes, fracties die onttrokken zijn aan een groter geheel. De sculpturen, tekeningen en schilderijen werken autonoom maar komen vaak samen tot grote, ruimtevullende installaties.
Hoe verhouden zich het vlak en de vorm, ofte het tweedimensionale en het driedimensionale?
Witte kernen werken als opzuigende dieptes. Wit is geen echte leegte maar wel een onpeilbare diepte. Zwart is niet zwart maar vele grijsschakeringen. Letterlijk in meerdere lagen van groen, geel , paars, oranje....zelden zoveel kleuren in/onder grijs. Tekeningen met een zachte aantrekkings- en spanningskracht die van veraf anders lezen dan van dichtbij, die ruimte laten voor eigen interpretatie, voor een eigen kijk, voor een zoeken naar evenwicht in dat kijken en in het leven.

Courtesy Robin Vermeersch
www.robinvermeersch.be