logo Fotorama
Home Contact Fine art scan Fine art print DigigraphieMontage & afwerkingBestanden aanleveren stART
Fotorama
  stART
pijl naar boven

stARTISTS

Sarah & Charles
stART van van 20 maart tot 8 mei 2014

Sounds (Fireworks Intense series), 2014 by Sarah & Charles

Sarah & Charles
Sounds (Fireworks Intense series), 2014
6 Prints, pigment on paper, framed
60x80 cm (each)

Bij start tonen Sarah & Charles (BE 1981/BE 1979) een nieuwe reeks Sounds.
Het zijn hevige explosies van kleuren met de term 'Fireworks Intense' op. 1 affiche werkt als leidraad en vertelt het verhaal van een groep mensen die bij zonsondergang toekomen op een dorpsfeest waar een intens vuurwerk wordt afgeschoten.

Sounds is een reeks geschreven opsommingen van klankeffecten die alluderen naar een bepaald verhaal. Door de beschrijving te lezen, vorm je een persoonlijke filmische ervaring in je verbeelding, niet enkel visueel, maar ook auditief.

"De serie 'Sounds' vergt meer van je verbeelding. Kleurige, ingelijste posters lijsten beschrijvingen van klanken als geklingel van glazen, knerpende voetstappen op het grind of een snorrende kat op. Ze roepen als vanzelf een film plot op. De geluiden zijn dan ook goed gekozen: stuk voor stuk lijken ze een gebeurtenis aan te kondigen. Waarom snort een kat vredig anders dan om plots schichtig te worden? Kondigen knerpende voetstappen geen vreemd bezoek aan? Deze panelen 'werken' omdat we zoveel films zagen dat we als het ware door de ogen van een camera kijken –en luisteren. Een kleine aanleiding volstaat om het filmmuseum in je hoofd te laten dienen als gids in de wereld." *

*fragment uit een tekst van Pieter T'Jonck, 2013

Courtesy Sarah & Charles
www.charlessarah.com